У Львові двох поліцейських викрили на хабарі у 2 тисячі доларів.

 

У Львові працівники Державного бюро розслідування затримали двох працівників кримінальної поліції під час отримання хабаря, повідомила пресслужба ДБР.

 

 

Слідчі територіального управління ДБР у Львові затримали заступника начальника відділу кримінальної поліції та оперуповноваженого цього ж відділу управління поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Вони вимагали у підозрюваного у крадіжках хабар у 2 тисячі доларів.

 

«За ці гроші вони обіцяли не передавати додаткові матеріали у справі щодо крадіжок до слідчого відділення поліції. Також вони обіцяли вплинути на прокурора, аби підозрюваний отримав вирок без позбавлення волі», – зазначено у повідомленні управління ДБР у Львівській області.

 

 

Кримінальне правопорушення кваліфікують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України: вимагання та одержання неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

 

Затриманим повідомлять про підозру і оберуть запобіжний захід.

 

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура, оперативний супровід — УСБУ у Львівській області.

26.05.2021