Об’їзну дорогу Самбора ремонтують за 43 мільйони гривень.

 

У понеділок, 10 травня, розпочався ремонт дороги на вулиці Промисловій у Самборі, яка є об’їзною міста. Чотири кілометри шляху мають відремонтувати до кінця червня, повідомила пресслужба Львівської облдержадміністрації.

 

Фото https://loda.gov.ua

 

Підряд на ремонт отримала компанія «Шляховик-Т». Участь у тендері на ремонт дороги зі стартовою ціною у 53 мільйони гривень брали компанії «Онур» та «Шляховик-Т». Остання перемогла у тендері, оскільки запропонувала виконати ремонт за 43 мільйони гривень, повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

 

Фото https://loda.gov.ua

 

Протяжність дороги – понад 4 км. Планується, що в рамках ремонту, який фінансується з Державного дорожнього фонду, дорожники розпушать старе покриття, облаштують шар щебенево-піщаної суміші та асфальтобетонне покриття. Відкрити відремонтовану вулицю планують до кінця червня цього року.

 

Фото https://loda.gov.ua

 

«Дорогу не ремонтували десятки років, але вона є дуже важлива для Самбора, бо суттєво розвантажить рух транспорту в місті. Щодня містом курсує сотні автомобілів, у тому числі вантажних, а це створює значні затори, і місто зупиняється. Окрім того, екологічна ситуація покращиться. Водії зможуть напряму вулицею Промисловою об’їжджати Самбір, рухаючись у напрямку Турки, Мостиськ, Старого Самбора. Ця дорога фактично є продовженням напрямку Львів–Ужгород», – прокоментував Юрій Бучко.

 

За даними YouControl, дорожня фірма «Шляховик-Т» зареєстрована два роки тому у Теребовлі на Тернопільщині. 75% у статутному фонді належить мешканцю Львівщини Миколі Карпецю, а 25% – мешканцю Теребовлі Олегу Вітковському.

11.05.2021