На ремонт об’їзної дороги Калуша витратять близько 150 мільйонів гривень.

 

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області провела тендер на поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш на ділянках від 67 км до 71 км та від 72 км до 76 км в Івано-Франківській області, йдеться в інформації у системі Dozorro.

 

Фото https://kuryer.if.ua

 

Документи для участі у тендері зі стартовою ціною ремонту в 202 мільони 200 тисяч гривень подали чотири компанії.

 

Пропозиції  AzVirt MMC і ТОВ «ШБУ-77» не відповідали вимогам тендерної документації, тож у тендері змагалися лише дві компанії: ТОВ «ПБС» та ТОВ «Автомагістраль-Південь»

 

Під час трьох раундів торгів, які проходили 19 березня, ТОВ «Автомагістраль-Південь» знизило ціну до 195 мільйонів гривень, а «ПБС» – до 194 мільйонів 900 тисяч гривень, відтак сьогодні, 22 березня, тендерний комітет визнав його перемогу.

 

Після підписання договору підряду компанія має відремонтувати ділянки дороги територіального значення Т-14-19 Миколаїв-Жидачів-Калуш, загальною протяжністю понад 8,1 км, які є частиною об’їзної дороги Калуша. Йдеться про проїзні частини доріг на вул. Окружній протяжністю 4,85 км, на вул. Литвина протяжністю 1,25 км, на вул. Мостиській протяжністю 1 км та на вул. Глібова протяжністю 1,6 км. Не ремонтуватимуть лише ділянку вул. Окружної протяжністю трохи менше за 600 м, яку в 2019 році відремонтували за понад 4 мільйони 200 тисяч гривень, виділених із міського бюджету.

 

Фото www.google.com.ua/maps

 

Згідно з оприлюдненою тендерною документацією, заплановано значний обсяг робіт: окрім ремонту асфальтного покриття, передбачене влаштування кільцевої розв’язки з острівцями безпеки, демонтаж старих і будівництво двох нових мостів через річку Сівку та її обвідний канал, влаштування тротуарів, дренажної системи, зупинкових майданчиків, трьох автопавільйонів, а також нанесення дорожньої розмітки і встановлення дорожніх знаків. Ремонт розпочнуть із будівництва нових мостів, у цьогорічному держбюджеті на цей проєкт передбачили 50 мільйонів гривень. Решта фінансування планується на наступний рік. Повністю ремонт мають завершити до кінця 2022 року.

 

Зазначимо, у 2020 році ТОВ «ПБС» отримало всі основні підряди на ремонти доріг на Прикарпатті на загальну суму 3 мільярди 590 мільонів гривень, які частково профінансували з коштів так званого «ковідного» фонду, які призначалися для подолання наслідків пандемії коронавірусної інфекції covid-19, повідомили «Наші гроші. Львів». За даними медіа, це підприємство контрольоване керівником курорту «Буковель» та наближеним до Ігоря Коломойського екснардепом Олександром Шевченком.

 

22.03.2021