У міську раду Франківська проходять лише три партії.

 

Офіційних результатів виборів до міської ради Івано-Франківська ще немає, однак у місті відбувався паралельний підрахунок голосів виборців. Його результати оприлюдив нині чинний і, очевидно, майбутній міський голова Руслан Марцінків. Згідно з його даними, до міської ради Івано-Франківська проходить лише три партії.

 

 

Найбільшу довіру у місцевого електорату продовжує утримувати ВО "Свобода". За цю політсилу, згідно з паралельним підрахунком, проголосувало аж 50,8% виборців, які взяли участь у виборах.

 

Другою партією, що буде представлена у тутешній міськраді, стає «Європейська солідарність». ЇЇ результат – 16,66% голосів.

 

Третя прохідна – «Батьківщина» з порівняно дрібним результатом у 5,06% голосів.

 

Решта партій, що претендували на участь у керівництві Івано-Франківськом, не здолали прохідного бар'єру. До прикладу, президентська «Слуга народу» отримала лише 3,85%, а «За майбутнє» – 3,9%.

 

 

Цікаво, що 6,55% виборців, а це понад прохідний бар'єр, зіпсули свої бюлетені. Ймовірно, пояснюється така велика кількість змарнованих голосів новою системою голосування, що її запровадили саме на цих місцевих виборах.

 

 

 

26.10.2020