"Щиро дякую за довіру!". Голови громад Тернопілля вже святкують перемогу. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Стали відомі імена майбутніх голів шести ОТГ на Тернопільщині. Не дочікуючись офіційного оголошення результатів голосування на місцевих виборів, кандидати – евентуальні переможці приймають вітання та гаряче дякують виборцям.

 

Фото www.facebook.com/Василь-Смаглюк

 

Одну з найбільших громад Тернопільщини, Кременецьку, за попередніми підрахунками, очолив директор однієї з місцевих шкіл, 36-річний «свободівець» Андрій Смаглюк. За нього свої голоси віддали понад 25% тутешніх виборців. «Головна перемога нашої команди. Десь глибоко у виборчій ніченьці із новообраним міським головою Кременецької об’єднаної територіальної громади. Так. Наш свободівець, націоналіст Андрій Смаглюк переміг мерські вибори», – написав активіст Дмитро Мельничук на своїй facebook-сторінці, позначивши у дописі пана Смаглюка.

 

На виборах голови Бережанської ОТГ, за попередніми підрахунками, перемагає 38-річний самовисуванець Ростислав Бортник. Раніше він працював архітектором бюро Австрії, Голландії, Швеції та Німеччини. Ростислав Бортник уже подякував виборцям за висловлену довіру на своїй facebook-сторінці. 

 

«Шановні краяни. Висловлюю Вам свою вдячність за висловлену довіру. Дякую, що повірили в мене і мою програму. Планка поставлена високо, але разом ми зможемо досягнути ще більших висот. Також прошу Вас стати частиною команди, висловлювати ваші ідеї, бачення, побажання. Буду старатися вислухати кожного. Лиш в такий спосіб ми зможемо розбудувати наш край. Бережанщина. Там, де добре…» – написав Ростислав Бортник.

 

Фото https://to.te.ua


Також про перемогу Ростислава Бортника написав відомий журналіст Вахтанг Кіпіані. «Під час цих місцевих виборів було ще одне місто, за яке вболівав. Бережани. Не тільки тому, що це місце стрілецької та повстанської слави, Myroslava Gongadze, Богдана Лепкого і Устима Голоднюка. А передусім тому, що там балотувався і виграв вибори глави ОТГ мій френд з Відня(!) Rostyslav Bortnyk. Він повернуся додому з Європи, щоб зробити своє рідне місто кращим. Тішусь і бажаю зробити все задумане», – написав Кіпіані на своїй facebook-сторінці.

.

Фото https://teren.in.ua

 

У Чортківській ОТГ найбільшу довіру на виборах голови отримав чинний міський голова Чорткова Володимир Шматько, за нього проголосувало 79,4% виборців. На другому місці – Роман Тимофій, за якого віддали 9% голосів, повідомило видання «Терен».

 

 

Фото www.facebook.com/groups/zboriv.my.dream

 

У Зборівській ОТГ, за попереднім підрахунком голосів, перемагає чинний міський голова, висуванець «Європейської солідарності» 32-річний Руслан Максимів. «За попередніми даними із дільниць, очільником Зборівської громади стає Руслан Максимів. Друге місце посідає Василь Пихальський, третє – Олександр Парацій. Офіційну інформацію від ТВК буде відомо незабаром. Вітаємо лідерів та переможця!» – йдеться у повідомленні на fb-сторінці «Зборів позитивний».

 

Фото https://terminovo.te.ua

 

На виборах голови Збаpазької ОТГ переміг чинний міський голова, 40-річний Pоман Полікpовcький, який висувався від «Європейської солідарності». Пpо це повідомив секретар збаразької міськради Pоман Напованець. «Фактично завеpшено підpахунок голоcів… Вже можна впевнено cказати, що Pоман Полікpовcький здобуває пеpемогу на вибоpах та найближчі 5 pоків буде очолювати новоcтвоpену Збаpазьку ОТГ. Тепеp, головне, випpавдати довіpу вибоpців. Вітаю та cпівчуваю, бо pоботи попеpеду багато, а очікувань у гpомадян ще більше!» – написав Напованець у себе на fb.

 

Фото www.facebook.com/Степан-Гладун

 

Подякував за довіру виборцям чинний міський голова Хоросткова Степан Гладун. Попередньо відомо, що на виборах голови Хоростківської ОТГ його підтримали 92% електорально спроможних жителів громади. «Дорогі жителі Хоростківської ОТГ! Щиро дякую всім, хто не залишився осторонь та взяв активну участь у виборах до місцевих рад – 2020! І хоча офіційного підрахунку голосів ще немає, але по данних з протоколів ДВК мене підтримали більше 92%. Кожен Ваш голос, відданий за мене та партію "Довіра Тернопіль" – це величезна віра в нас, яку ми будемо і надалі виправдовувати конкретними справами. Ми пройшли цей шлях достойно. Адже моя участь у виборах та виборча кампанія відбулася без розкрученого бренду партії, без мільйоного бюджету, без дороговартісної реклами, але з великою вірою в перемогу та прекрасними людьми у команді. Щиро Вам дякую за довіру! Бажаю Вам всім міцного здоров’я, родинного блогополуччя, хай у Вашому домі і в нашій країні буде мир!» – написав Гладун на своїй facebook-сторінці.

 

Борщів, згідно з попередніми даними щодо голосувння виборців, очолить Ігор Чопик. На своїй сторінці у fb написав дослівно таке: «Шановні жителі Борщівської обєднаної територіальної громади! Ваша довіра на виборах – це велика відповідальність перед вами. Я щиро вдячний кожному з вас, хто віддав свій голос за мене та за команду ВО “Батьківщина”. Дякую тим, хто підтримав словом, порадою і надхненням на цьому нелегкому шляху. Дуже тішить,що в нашій громаді є свідомі та відповідальні люди. Це означає, що є з ким працювати і рухатись вперед, роблячи нашу громаду однією із кращих. Маю велике бажання і надію, що довірена вами посада дась змогу втілити в життя всю передвиборчу програму, бо буду працювати на засадах чесності, прозорості та законності. Є багато планів, а ще більше – роботи. Разом із вами побудуємо громаду, в якій буде комфортно жити кожному. В якій будуть робочі місця, розвинена економіка, інфраструктура, культура, туризм, спорт. Громаду, де влада буде з населенням, буде слухати і головне – чути, підтримувати і дбати про добробут людей нашого краю».

 

 

Приймає вітання із перемогою на виборах у Монастириській ОТГ її чинний голова Андрій Старух. Сьогодні на своїй сторінці у fb він опублікував своє фото із дружиною та побажав усім гарного понеділка. Вже під цією світлиною почали з'являтися публічні ґратуляції. «З перемогою! Нехай у всіх починаннях Вас супроводжує удача, розуміння та підтримка колег і однодумців, а непроста відповідальна робота приносить задоволення. Бажаємо Вам міцного здоров’я, сил та натхнення виконати усі взяті на себе зобов’язання!» – написала, наприклад, Руслана Крегель.

 

На виборах міського голови Бучача, за попередніми даними, перемагає представник “Європейської солідарності” Віталій Фреяк.  “Віталій Фреяк – новий голова Бучацької громади”, – повідомили на сторінці “Європейська солідарність – Бучаччина” у fb.

 

На посаду міського голови Шумьскої ОТГ за попередніми даними виходить представник партії “Слуга народу” і директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Вадим Боярський. Принаймні про це заявляють у штабі кандидата. “Шумська ТВК прийняла усі протоколи з мокрими печатками і підписами членів ДВК з виборів міського голови Шумської ОТГ. Боярський Вадим – 3354 голоси (39,04%) Плетюк Володимир – 3201 голос (37,27%)", - йдеться у повідомленні штабу. 

 

Міським головою Лановецької ОТГ обрали представника Європейської солідарності і чинного міського голову, який керує містом вже два терміни поспіль Романа Казновецького. За попередніми підрахунками, він набрав понад 50% голосів вибрців. 

 

В Заліщицькій ОТГ перемагає ще один представник Європейської солідарності і голова Заліщицької райради Іван Дрозд.    

 

Підволочиська ОТГ, як і більшість громад Тернопілля виявила консерватизм і проголосувала за чинного голову з числа представників партії "Батьківщина" Віталія Дацка.

 

Ще один чинний голова - Володимир Кравець - й надалі очолюватиме Вишнівецьку ОТГ. Він йшов на вибори від партії “Добрий самарянин”. Кравець уже встиг низько вклонитися виборцям, які за нього проголосували. “Я безмежно вдячний за те, що прийшли на вибори і віддали свої голоси за мене і мою команду! Моє серце переповнює щира радість, бо ваша підтримка – вражаюча, вона вселяє віру, що ці чотири роки ми рухалися в правильному напрямку. Так, у нас були помилки, не все вдавалося, не все зробили, що обіцяли в 2016 році. Проте, погодьтеся, найбільше наше із вами досягнення – це зміни у свідомості людей: так, як було, більше не може бути!!!”, – написав він на своїй сторінці у fb.  

 

Нагадаємо: за попередніми даними, чинного міського голову Тернополя Сергія Надала на місцевих виборах у неділю, 25 жовтня, підтримали 72,3% мешканців міста – і він піде на новий термін мерства без другого туру виборів.

 

Тимчасом на Львівщині у виборах голів ОТГ лідирують чинні мери.

 

27.10.2020