На Львівщині у виборах голів ОТГ лідирують здебільшого чинні мери. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Уже відомі попередні результати голосування на місцевих виборах за голів об'єднаних територіальних громад на Львівщині. Зокрема, у Золочівській, Трускавецькій, Пустомитівській, Славській, Старосамбірській ОТГ лідирують чинні міські голови. А у Львові та Дрогобичі прогнозується другий тур.

 

Фото facebook.com/zolochiv.misto

 

За попереднім підрахунком, згідно з протоколами дільничних комісій з мокрими печатками, на виборах голови Золочівської ОТГ перемагає чинний мер Ігор Гриньків із результатом 56,93%. Другим став Ігор Бартків із 36,98%, повідомила на своїй facebook-сторінці Леся Горгота.

 

Фото drohobych-rada.gov.ua

 

За даними екзит-полу, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», перше місце на виборах голови Дрогобицької ОТГ посів чинний міський голова Тарас Кучма (39,5%), друге місце – Андрій Веселий (25,9%), третє – Михайло Задорожний (18,3%). І оскільки Дрогобицька ОТГ має населення понад 75 тисяч, а жоден із кандидатів не набрав більше 50% голосів, то тут міського голову обиратимуть у другому турі. 

 

Фото lviv.znaj.ua

 

У Бориславі перемагає теж чинний міський голова Ігор Яворський. Про це з посиланням на ТВК пише видання Leopolis.news.

 

Чинний мер Трускавця Андрій Кульчинський, який повторно балотувався на цю посаду від партії «Європейська солідарність», перемагає на виборах голови Трускавецької ОТГ. За нього проголосувало приблизно 32% виборців, на другому місці опинився самовисуванець Ігор Кісак із близько 20%. Про це повідомив керівник секретаріату обласного осередку «ЄС» Віталій Корецький.

 

На виборх до Стрийської ОТГ переміг самовисуванець, заступник директора державного підприємства «Держзовнішінформ», голова благодійного фонду «Добре серце» Олег Канівець. Його з перемогою вже привітав основний конкурент Зіновій Карпінський. «Вітаю Олега Канівця з обранням на посаду голови Стрийської ОТГ. Бажаю сил та натхнення, адже на вас чекає багато складної та важкої праці на благо людей. Завжди можете розраховувати на мою підтримку тих справ, які робитимуть наш рідний край кращим та більш комфортним для життя», – написав він у себе на Facebook. Зазначимо, що чинний міський голова Стрия Роман Шрамов'ят, який керував містом понад 30 років, у виборах участі не брав. 

 

На виборах голови Пустомитівської ОТГ перемагає 38-річний самовисуванець, чинний мер Пустомит Олег Серняк, повідомила голова Пустомитівської міської виборчої комісії Тетяна Децик. На другому місці – кандидатка від партії «Європейська солідарність» Галина Гичка, яка привітала Олега Серняка з перемогою на своїй facebook-сторінці.

 

Фото facebook.com/o.volskyi

 

На виборах голови Жовківської ОТГ, за попередніми підрахунками, перемогу здобув наймолодший кандидат, 25-річний самовисуванець Олег Вольський. Він майже на тисячу голосів обійшов свою найближчу конкурентку, представницю партії «Європейська солідарність», помічницю народного депутата Олега Синютки Надію Щур. Чинний мер Жовкви Петро Вихопень посів лише п’яте місце.

 

На виборах у Рава-Руській ОТГ переміг сільський голова села Гійче Іван Івануса.

 

Новояворівська ОТГ отримує нового голову. Ним стає представник Української галицької партії, заступник голови Яворівської райради, депутат Володимир Мацелюх.

 

А от Яворівську ОТГ очолить висуванець "Самопомочі"  Ігор Грабовський.

 

 

Фото dyvys.info

 

У голосуванні на посаду голови Славської ОТГ лідирує чинний очільник громади Володимир Бега. Він отримав підтримку 61,69% виборців. Про це Бега повідомив на своїй facebook-сторінці. За його інформацією, у Славській ОТГ зафіксували найвищу явку серед громад на Львівщині – 62,2%.

 

У Сколівській ОТГ головуватиме чинний голова райради Микола Романишин, якого підтримали 26% виборців. 

 

У Городоцькій ОТГ найбільшу підтримку виборців здобув депутат обласної ради Володимир Ременяк. За інформацією видання zaxid.net, яке посилається на свої джерела в штабах кандидатів, Ременяк набрав 30% голосів. Чинний голова Городка Роман Кущак відстав на на шість з гаком відсотків і має 23,8% голосів.

 

У Великому Любіні, за попередніми підсумками голосування, лідирує представник «Європейської солідарності» Йосиф Фабрига. За нього проголосували понад 57% виборців. Його основний опонент, колишній працівник прокуратури Ігор Бризіцький набрав близько 33,5% голосів.

 

Самбір вдруге очолить Юрій Гамар, який на минулих місцевих виборах висувався партією "Воля".  

 

На виборах голови Старосамбірської ОТГ перемагає чинний голова Ігор Трухим, повідомили «Старосамбірські вісті». Загалом за Ігоря Трухима проголосувало 4,5 тисячі людей у переважній більшості населених пунктів громади. Другою стала кандидатка Тетяна Терлецька, яка набрала 3 тисячі голосів.

 

У Кам’янка-Бузькій ОТГ теж обрали чинного голову Олега Омеляна, який йшов на вибори без політичної підтримки, як самовисуванець. У 2015 році на місцевих виборах Омеляна підтримувала «Громадянська позиція». 


 

 

Про свою перемогу на виборах голови Червоноградської ОТГ заявив на сторінці у fb кандидат Андрій Залівський. «Дякую політичним партіям, які підтримали: Європейська Солідарність, ВО Батьківщина, ВО Свобода, Голос, Національний Корпус, обласна організація партії Удар. Разом з Вами здобудемо ще не одну перемогу!» – написав він. 

 

У Ходорівській ОТГ вибрали кандидата від «Європейської солідарності» Олега Коцовського, який раніше вже керував цим містом, а в перерві займався будівельним бізнесом. 

 

У Буську міським головою знову стає Ростислав Сліпець, який цього разу так само і у 2015 році був кандидатом від партії ВО «Батьківщина».
 

У Радехові проголосували за чинного мера і представника «Європейської солідарності» Степана Коханчука

 

У Новому Роздолі із результатом у 23% голосів виборців перемогу здобуває молода жінка – депутатка міської ради Ярина Яценко, яка раніше очолювала міське управління юстиції. 

 

У Бродах опрацювали бюлетені із тридцяти дільниць (усього їх 48), і за попередніми результатами головою місцевої ОТГ стане чинний міський голова Бродів Анатолій Белей. Згідно з інформацією Телерадіокомпанії Броди, він набирає близько 70% голосів виборців. 

 

У сателітній для Львова Зимній Воді на виборах перемагає чинний з 2006 року голова Володимир Гутник, за якого проголосували 70% з тих, хто взяв участь у виборах.

 

У Сокільниках – нинішній сільський голова і представник «Європейської солідарності» Тарас Сулимко буде головою новоствореної ОТГ.

 

 

На виборах голови Солонківської ОТГ, що теж межує зі Львовом, перемагає 58-річний екснардеп Богдан Дубневич, набравши 51,3% голосів виборців. Чинний голова Солонківської ОТГ 60-річний Віталій Ткачук отримав близько 29% голосів. Кандидатка від партії «Голос» 30-річна Надія Баволяк посіла третю сходинку з результатом 19%.

 

У Давидівській ОТГ, що межує зі Львовом з іншого боку, лідером у виборах є Володимир Керницький, який має великий досвід у місцевому самоврядуванні, оскільки до Давидова тричі обирався сільським головою Пасік-Зубрицьких.

 

У Глинянах перемагає представник «Свободи» і чинний голова Куровицької сільської ради Володимир Чорнопис, який набрав 22,4% голосів виборців.

 

Нагадаємо, на виборах голови Львівської об’єднаної територіальної громади, за результатами екзит-полу, проведеного соціологічною агенцією Fama, найбільшу підтримку отримав лідер «Об’єднання "Самопоміч"», чинний міський голова Андрій Садовий – 38%, тимчасом у кандидата «Європейської солідарності» Олега Синютки – 28%.

 

27.10.2020