У Тернополі перемагає чинний міський голова. Екзит-пол.

 

За чинного міського голову Тернополя Сергія Надала на місцевих виборах у неділю, 25 жовтня, проголосували 72,3% мешканців міста. Результати власного екзит-полу опублікувало місцеве видання «20 хвилин».

 

Фото https://te.20minut.ua

 

Друге місце, за даними журналістів, зайняв представник партії «Сила людей» Іван Сороколіт з 7,23%, третє – представник партії «Європейська солідарність» Віктор Овчарук, у якого 6,73%. Четверте місце посів представник «Батьківщини» Леонід Бицюра (4,99%). На п'ятому місці – представник партії «Слуга народу» Віктор Гевко з 4,49%.

 

Відповідно до результатів опитування, до міської ради Тернополя можуть пройти п’ять партій: ВО «Свобода» – 43,7%; «Європейська солідарність» – 22,44%; «Слуга народу» – 5,73%; «Порядок. Відповідальність. Справедливість» – 5,24%; «Сила людей» – 4,99% голосів.

 

Фото https://te.20minut.ua

 

Журналісти видання «20 хвилин» провели анонімне опитування на виході з восьми виборчих дільниць у різних районах Тернополя, де зареєстровано 18 883 виборці. Опитали 401 особу, з них 48% – чоловіки та 52% – жінки.

 

Додамо – за інформацією голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка, явка виборців на місцевих виборах-2020 у Тернопільській області виявилася найвищою.

 

«Найвища активність виборців спостерігалася у Західній Україні, найвищий результат – у Тернопільській області, він склав 46,78 %. Найнижчий – у Донецькій області (31,67%). Простежується тенденція, що на Заході та в Центрі України активність виборців була дещо вищою», – сказав Діденко. Загалом по Україні, за його попередніми даними, явка тановила орієнтовно 37%. Це на 9,6% менше, ніж на місцевих виборах 2015 року.

 

Нагадаємо, на виборах голови Львівської об’єднаної територіальної громади, за результатами екзит-полу, проведеного соціологічною агенцією Fama, найбільшу підтримку отримав лідер «Об’єднання "Самопоміч"», чинний міський голова Андрій Садовий – 38%, тимчасом у кандидата «Європейської солідарності» Олега Синютки – 28%.

 

Згідно з даними екзит-полу, проведеного ГО «Центр розвитку ініціатив», під час виборів міського голови Івано-Франківська чинний мер Руслан Марцінків отримав 84% голосів виборців. Друге місце у боротьбі за посаду мера Франківська – у Петра Шкутяка з «Європейської солідарності».

 

26.10.2020